Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Posna jela » Integralna testenina sa pasuljem

Integralna testenina sa pasuljem

integralna-testenina-sa-pasuljem

Priprema

integralni-makaron

U veću šerpu staviti vodu za kuvanje testenine koju ćete skuvati prema uputstvu sa kesice.
Sitno iseckan mladi luk i sitno rendanu šargarepu propržiti na vrelom ulju, oko 3-4 minuta.
Dodati oceđen pasulj, so i ljutu papriku.
Skuvanu testeninu ocediti i dodati u prethodno napravljenu smesu.
Prilikom služenja, testeninu posuti smesom od belog luka, limuna, šargarepe i mladok luka koju ćete prpremiti na sledeći način:
Beli luk izgnječiti upresi ili iseckati što sitnije, dodati limunov sok, rendanu šargarepu i iseckan mladi luk. Sve sastojke dobro sjediniti.
Količinu soli i ljute paprike prilagodite vašem ukusu.

Zahvaljujemo se Kristini Gašpar na ovom receptu.

Ostale Kristinine recepte možete pogledati na njenom blogu: domacicazavas.blogspot.com

Sastojci

  • 1 pakovanje integralne Illi testenine
  • 3 kašike ulja
  • 2 struka mladog luka
  • 1 srednja šargarepa
  • 400 g kuvanog šarenog pasulja (može i iz konzerve)
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica tucanje ljute paprike
  • 1 čen belog luka
  • sok od pola limuna
  • 1 mala šargarepa
  • 1 struk mladog luka

Ostavite komentar