Nalazite se ovde: Naslovna » Testenina » Glavna jela » Rebra sa ananasom

Rebra sa ananasom

rebra-sa-ananasom

Priprema

siroki-rezanac

Rebra posoliti i staviti u pleh. Pored staviti nekoliko kašika masti i naliti sa 1 dl vode. Pokriti folijom i peći na 200 stepeni 1 sat. Skinuti foliju i peći još 30 minuta.

Umak: U manju šerpu staviti maslac dodati kečap, zgnječen beli luk, sok od pomorandže i med. Kada provri ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.

Na maslacu pržiti kolutove ananasa i posuti ih šećerom dok se prže. Obariti testeninu i posluziti sa rebrima i umakom.

 

Zahvaljujemo se Angeli Kiš na ovom receptu!

Sastojci

  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • so
  • mast
  • 20 g maslaca
  • 200 g kečapa
  • sok od 2 pomarandže
  • 1 veći čen belog luka
  • 3 kašike meda
  • široki rezanac
  • 1 konzerva ananasa u kolutovima
  • maslac
  • šećer

Ostavite komentar